Hendrick's Gin

Illustration of a women with surrounded by roses and fish

Hendrick’s

A Hendrick’s Gin a William Grant & Sons, a világ egyik legfinomabb maláta whisky gyártóinak ötleteként született meg.

A Skóciában főzött és palackozott Hendrick’s egy prémium gin. Összetevői között a hagyományos gyógynövény-összetevők mellett megtalálhatjuk a rózsaszirmokat és uborkaesszenciát, melyek valami újat hoznak a gin ízvilágába, fokozva a klasszikus boróka- és citrusízeket a virágos, enyhe aromájú jegyekkel és selymesen lágy állaggal. A Hendrick’s különlegessége még a karamellbarna, ódivatú patikusüvegre emlékeztető palack, mellyel a gin orvosi eredetére utal a készítő.

A Hendrick’s gint egy 19. századi lepárlóban állítják elő, melyet a William Grant & Sons-tól vettek át a készítők az 1960-as években. A gyógynövényeket a lepárlóüstben 98 százalékos tisztaságú természetes gabonaszesszel keverik a lepárlás előtti napon, és hagyják az alapanyagokat ázni, míg maga a lepárlási folyamat megkezdődik. Az „áztatási órák” pontosan meghatározottak annak érdekében, hogy minden egyes korty Hendrick’s-nél ugyanazt a varázslatos ízt érezzük. Amikor a lepárlási folyamat véget ér, és ellenőrzik a minőséget és konzisztenciát, a rózsa és uborkaesszencia végső párlatának hozzáadása következik.

A gin újjászületésének egyik meghatározó résztvevőjeként, a Hendrick’s gint megtaláljuk a legjobb bárokban és éttermekben az Atlanti-óceánon innen és túl, valamint több mint 20 országban világszerte.

Vissza
Betöltés...