



















Hendrick’s Tonic
- Összetevők:
-
4 cl Hendrick’s gin
Tonic
Uborka - Készítése:
-
Egy high ball pohárban koktéljégre töltjük az összetevőket, majd beledobunk pár szelet uborkát.
BRAMBLE
- Karakter:
-
Gyümölcsös
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
50cl Hendrick's Gin
2,5 cl Friss citromlé
1,25 cl Cukorszirup
1,25 cl kék áfonyalikőr - Elkészítés:
-
A kék áfonyalikőr kivételével adagoljunk minden összetevőt egy shakerbe. Jó alaposan rázzuk össze, mielőtt zúzott jégre szűrjük. Keverjük fel, adjunk hozzá még egy kis zúzott jeget, ha szükséges, hogy tele legyen a pohár, majd locsoljuk az áfonyalikőrt-t a tetejére és díszítsük.
CELERY SOUR
- Karakter:
-
Keserű, gyümölcsös, krémes
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
2,5 cl Friss citromlé
1,25 cl Ananászlé
1,25 cl Cukorszirup
Pár (3-4) csepp zeller bitter
2 cl tojásfehérje - Elkészítés:
-
Helyezzünk minden összetevőt egy shakerbe, és rázzuk össze jég nélkül (száraz shakelés). Töltsük meg a shakert jégkockákkal, és rázzuk jó alaposan össze. Szűrjük duplán, és töltsük koktélos vagy coupette pohárba.
CHELSEA ROSE
- Karakter:
-
Gyümölcsös, virágos
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
15 cl Szűretlen Almalé
5 Szem friss málna
Egy csepp friss citromlé - Elkészítés:
-
Helyezzünk minden összetevőt keverőpohárba, keverjük meg erősen, és hagyjuk állni pár percig. Végül töltsük egy jéggel töltött teáscsészébe.
CORPSE REVIVER
- Karakter:
-
Keserű, gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
2 cl Hendrick's Gin
2 cl Cointreau
2 cl Lillet
2 cl Citromlé
1 Csepp Absinthe - Elkészítés:
-
Helyezzünk minden összetevőt egy shakerbe és jó alaposan rázzuk össze jégkockákkal, majd finomszűrőn keresztül szűrjük előhűtött koktélos pohárba.
FLORA DORA
- Karakter:
-
Gyümölcsös, szénsavas
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
4 cl Hendrick's Gin
2 cl Friss citromlé
1 cl Málnaszirup
Gyömbérsör a feltöltéshez
- Elkészítés:
-
Öntsünk minden összetevőt egy high-ball pohárba, szűrjük le, majd szervírozzuk.
FORENOON FIZZ
- Karakter:
-
Keserű
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
1 Kanál narancslekvár
4 cl Hendrick's Gin
1,25 cl Cointreau<> 2 cl Friss citromlé
A tetejére pezsgő. - Elkészítés:
-
Öntsük a gint, citromlevet, Cointreau-t egy koktél-shakerbe. Keverjük addig, amíg a lekvár teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a jeget és rázzuk össze jó alaposan. Szűrjük pezsgőspohárba, majd töltsük fel pezsgővel. Díszítsük egy háromszög alakú pirítósszelettel.
GET BUCK IN HERE
- Karakter:
-
Keserű, Gyógynövényes, szénsavas
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
2,5 cl Hendrick's Gin
2,5 cl Cointreau
1,25 cl Citromlé
6 Csepp Absinthe
Gyömbérsör a feltöltéshez. - Elkészítés:
-
A gyömbérsör kivételével gyengéden rázzunk össze minden összetevőt, majd szűrjük jéggel töltött hi-ball pohárba.
GIN BASIL SMASH
- Karakter:
-
Gyümölcsös, gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
2,5 cl Friss citromlé
1,25 cl Cukorszirup
8 Bazsalikomlevél megtörve - Elkészítés:
-
Helyezzük a bazsalikomleveleket a shakerbe és muddlerrel (törőfával) kicsit törjük meg. Adjuk hozzá a további összetevőket, majd jó erősen rázzuk össze jéggel. Szűrjük egy jéggel töltött old fashioned pohárba.
HENDRICK'S SUMMER MULE
- Karakter:
-
Gyümölcsös, virágos, szénsavas
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
2 cl Friss citromlé
1 cl Bodzaszörp
8 Mentalevél
1 Uborka
Gyömbérsör a feltöltéshez. - Elkészítés:
-
Rakjuk az uborkát a pohárba és muddlerrel (törőfával) törjük meg. Zúzott jégre adjuk hozzá a további összetevőket, majd töltsük fel gyömbérsörrel és díszítsük.
MARTINEZ COCKTAIL
- Karakter:
-
Keserű, gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
1,5 cl édes vermouth
0,75 cl Maraschino Likőr
1 Csepp Angostura Bitter
1 Csepp Orange Bitter.
- Elkészítés:
-
Öntsünk minden összetevőt egy koktél-shakerbe és rázzuk össze jó alaposan jéggel. Szűrjük koktélos pohárba és díszítsük narancshéjjal.
MR MACAWBER'S GIN PUNCH
- Karakter:
-
Gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
4 cl Hendrick's Gin
4 cl Madeira Wine
2 Teáskanál barnacukor
6 Nagy citrom- és narancs-spirál
Egy kis szelet narancs
1 Friss ananász
4 Teáskanál méz
2 Citrom leve
3 Szegfűszeg
Egy Csipetnyi szerecsendió
Teáskanálnyi őrölt fahéj - Elkészítés:
-
Vágjuk fel a citromokat, keverjünk össze minden összetevőt egy serpenyőben és helyezzük a főzőlapra. Hagyjuk a főzetet lassú tűzön főni 20-30 percig. Kóstoljuk, adjunk hozzá citromot és mézet, attól függően, mennyire édesen vagy savanykásan szeretjük. Amikor kész, öntsük egy teáskannába, és szervírozzuk teáscsészékben, vagy hagyományos puncsos tálban is felszolgálhatjuk. Újramelegíthető, így többször is élvezhető ugyanaz a minőség.
RED SNAPPER
- Karakter:
-
Gyümölcsös, gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
4,5 cl Hendrick's Gin
9 cl Paradicsomlé
1,5 cl Friss citromlé
2 Csepp tabasco
2 Csepp Worcester szósz
1 Csepp Rizsborecet
1 Csipet Tengeri Só, Őrölt Fekete Bors, Zellersó és Zellermag
0,5 cl Ruby Port Bor
1 Bazsalikom hajtása és egy szelet uborka - Elkészítés:
-
Helyezzünk minden összetevőt egy pohárba jéggel és keverjük össze. Szűrjük egy jéggel teli long-drinkes pohárba, majd öntsünk a tetejére egy kis portói bort.
SEPRATIST GIMLET
- Karakter:
-
Keserű, virágos, gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
1,25 cl Velvet Falernum
Pár csepp Grapefruit bitter
Absinthe – az öblítéshez - Elkészítés:
-
Öblítsük ki a poharat absinthe-tal, a maradékot borítsuk ki. Helyezzük a többi összetevőt egy keverőpohárba és keverjük össze jéggel. Szűrjük pohárba.
ST GERMAIN DES PRES
- Karakter:
-
Gyümölcsös, virágos, gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
4 cl Hendrick's Gin
1,25 cl Bodzalikőr
0,5 cl Bodzaszörp
6 Csepp Thai Chili Tinktúra
0,7 cl Friss uborkalé
1 Tojásfehérje. - Elkészítés:
-
Rakjunk minden összetevőt egy koktél-shakerbe és jég nélkül rázzuk össze. Ezután adjunk hozzá jeget, és jó alaposan rázzuk össze még egyszer. Szűrjük duplán egy coupette pohárba.
HENDRICK'S SUMMER PUNCH
- Karakter:
-
Gyümölcsös, virágos
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
2 cl Citromlé
7 cl Bodzaszörp
3 cl Maraschino Likőr
2 cl Lestyánszörp
100 cl Szűretlen almalé - Elkészítés:
-
Rakjuk az összes hozzávalót egy nagy puncsostálba, teáskannába vagy bármilyen megfelelő edénybe. Adjunk hozzá rengeteg nyári gyümölcsöt (eper, málna, uborka, citromkarikák), és egy jó adag jeget. Szervírozzuk teáscsészékben jégkockákkal.
UNUSUAL NEGRONI
- Karakter:
-
Keserű, Gyógynövényes
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
3 cl Hendrick’s Gin
3 cl édes vermouth
1,5 cl Campari
1,5 cl Aperol
Narancs-szeletek és Fahéj.
- Elkészítés:
-
Rázzunk össze minden összetevőt jéggel és szervírozzuk egy narancs-spirállal díszítve.
EDEN SPECIAL FIZZ
- Karakter:
-
Keserű, gyógynövényes, szénsavas
- Nehézségi szint:
-
Kezdő
- Összetevők:
-
5 cl Hendrick's Gin
1,5 cl Házi készítésű cseresznyelikőr vagy Heering Cherry Likőr (kóstoláshoz)
1 Üveg száraz pezsgő
1 Szeletelt citrom - Elkészítés:
-
Áztassuk a citromszeleteket az első három összetevőben egy éjszakán át. Töltsük puncsos tálba egy adag jégre, majd közvetlenül felszolgálás előtt töltsük rá a pezsgőt.
RASPBERRY ROSE ROYALE
- Karakter:
-
Gyümölcsös, szénsavas
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
2,5 cl Hendrick's Gin
0,5 cl Cukorszirup
1 Friss málna
Száraz pezsgő a feltöltéshez. - Elkészítés:
-
Helyezzük a málnát, cukrot és gint egy koktél-shakerbe és rázzuk össze alaposan. Három erős rázást követően finoman szűrjük base vagy pezsgőspohárba, mielőtt a pezsgőt rátöltenénk. Fogyasztás előtt keverjük meg.
BONESHAKER GIN FIZZ
- Karakter:
-
Virágos, krémes, szénsavas
- Nehézségi szint:
-
Középhaladó
- Összetevők:
-
4 cl Hendrick's Gin
1 cl Citromlé
1 cl Limelé
1 cl Cukor
0,5 cl Rózsavíz
1 Csepp vanília-kivonat
1 Friss Tojásfehérje
2,5 cl Tejszín
Szódavíz a feltöltéshez. - Elkészítés:
-
A siker érdekében szükséges a shakert egy speciális biciklihez szíjazni és a macskaköves utak sajátosságait is kihasználni. Ha ez mégsem volna megvalósítható, mert történelmileg közönyös helyen vagyunk kénytelenek élni, néhány önkéntest kell keresnünk (mindannyian tudjuk, hogy ők mindig az asszisztensek). Helyezzük az összetevőket a koktél-shakerbe a szódavíz kivételével. Adjuk hozzá a jeget és rázzuk alaposan néhány percig. Szükség esetén, ha már kifáradtunk, asszisztensünknek lepasszolhatjuk a shakert. Három perc múlva öntsük pohárba jég nélkül, végül pedig adjunk hozzá egy adag szódavizet. Egyvalakinek tudnia kell függőlegesen a pezsgő-bugyborékoló koktélba helyezni egy szívószálat. Amint ez sikerül, kéretik elragadtatott gratulációkkal elhalmozni az illetőt.
-
HENDRICK'S TONIC
-
BONESHAKER GIN FIZZ
-
BRAMBLE
-
CELERY SOUR
-
CHELSEA ROSE
-
CORPSE REVIVER
-
FLORA DORA
-
FORENOON FIZZ
-
GET BUCK IN HERE
-
GIN BASIL SMASH
-
HENDRICK'S SUMMER MULE
-
MARTINEZ COCKTAIL
-
MR MACAWBER'S GIN PUNCH
-
RED SNAPPER
-
SEPRATIST GIMLET
-
ST GERMAIN DES PRES
-
HENDRICK'S SUMMER PUNCH
-
UNUSUAL NEGRONI
-
EDEN SPECIAL FIZZ
-
RASPBERRY ROSE ROYALE